ECO21 okt '13 08:12

Nikkei hoger dankzij zwakke yen

Auteur: ANP Nieuws

TOKIO (ANP) - De beurs in Tokio is maandag hoger geëindigd.

EPA
EPA

De hoop dat de Amerikaanse centrale bank langer dan verwacht door zal gaan met het steunbeleid en een verzwakking van de Japanse yen ten opzichte van de Amerikaanse dollar zorgden voor een positieve stemming op de Japanse beurs. De Nikkei-index van 225 toonaangevende fondsen sloot 0,9 procent hoger op 14.693,57.

De yen kwam onder druk te staan nadat bleek dat Japan in september voor de 15e keer op rij een handelstekort in de boeken heeft gezet. Het handelstekort kwam uit op 932,1 miljard yen (circa 7 miljard euro). Japan exporteerde vorige maand 11,5 procent meer dan een jaar geleden, het zwakste niveau in 3 maanden tijd. Economen rekenden voor september op een exportgroei van 15,6 procent. De import nam vorige maand met 16,5 procent toe.

Elders in het Verre Oosten lieten de beurzen ook winsten zien. De Hang Seng in Hongkong noteerde 0,5 procent hoger in de middaghandel. De All Ordinaries in Sydney kreeg er 0,6 procent bij en bereikte een nieuw 5-jarig hoogtepunt. De Kospi in Seoul bleef onveranderd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen