ECO10 jun '13 19:33Aangepast op 10 jun '13 21:36

Kalme handelsdag op Wall Street

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De aandelenmarkten in New York schommelden maandag rond de openingsstanden.

EPA
EPA

Een verhoging van de Amerikaanse kredietvooruitblik door Standard & Poor's (S&P) was even aardig, maar voor de rest deden beleggers het rustig aan na de stevige winsten afgelopen vrijdag.

De Dow-Jonesindex noteerde richting het einde van de handelsdag 0,1 procent lager op 15.237 punten. De brede S&P 500 daalde licht tot 1643 punten en de technologiebeurs Nasdaq steeg 0,1 procent tot 3472 punten.

De handel kreeg wat tegenwind van een tegenvallend cijfer over de Chinese industrie en import en export. S&P maakte bekend dat de outlook van de Verenigde Staten nu op stabiel staat, van negatief. De kredietbeoordelaar zei dat de kans op een afwaardering op korte termijn minder is dan 1 op 3. De rating bij S&P staat op AA+.

Waze

Google noteerde 1 procent hoger. Volgens financieel persbureau Bloomberg neemt het internetconcern de Israëlische producent van navigatiesoftware Waze over voor circa 1,1 miljard dollar. Met de overname wil Google concurrenten als Apple en Facebook voorblijven. Ook deze bedrijven zouden interesse hebben getoond in Waze.

McDonald's ging 1,5 procent omhoog. 's Werelds grootste hamburgerketen maakte meevallende verkoopcijfers in de VS over mei bekend.

Apple

Apple verloor 0,6 procent. Het technologiebedrijf kondigde nieuwe besturingssystemen voor de iPhone en de Mac-computer aan. Facebook stond 4,5 procent in de plus door speculaties dat het fonds in de S&P gaat komen.

Het in Europa omstreden landbouwbedrijf Monsanto klom 4,4 procent na een opwaardering door Macquarie.

De euro was 1,3257 dollar waard, tegen 1,3238 dollar bij sluiting van de Europese beurshandel. De prijs van Amerikaanse olie daalde 0,2 procent tot 95,83 dollar per vat. Brentolie werd 0,7 procent goedkoper.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen