ECO3 sep '13 14:58

'Wall Street maakt inhaalslag’

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - In New York, waar beleggers terugkeren na een lang weekeinde, zullen de aandelenbeurzen dinsdag waarschijnlijk hoger openen.

EPA
EPA

De Amerikaanse markt lijkt daarmee een inhaalslag te maken na de sterke koerswinsten op maandag in Europa, waar de stemming werd gesteund door positieve industriecijfers uit China en de eurozone.

Op macro-economisch vlak wordt uitgekeken naar de inkoopmanagersindex van de Amerikaanse industrie, die een halfuur na opening van de beurs bekend wordt gemaakt. Maandag bleek dat de industriële activiteit in de eurozone naar het hoogste niveau in ruim 2 jaar is gestegen. Ook in China liet de industriële bedrijvigheid tekenen van groei zien.

Verizon Communications staat onder druk in de voorbeurshandel. Het Britse telecombedrijf Vodafone bevestigde maandag zijn belang van 45 procent in de aanbieder van mobiele telefonie Verizon Wireless te verkopen aan het Amerikaanse telecomconcern Verizon. Verizon betaalt omgerekend 98,5 miljard euro aan Vodafone.

Overname

Ook Microsoft noteert lager in de voorbeurshandel. De Amerikaanse softwaregigant Microsoft neemt de Finse mobieltjesmaker Nokia grotendeels over voor 5,44 miljard euro. Met de overname hoopt Microsoft de ontwikkeling van mobiele apparaten te versnellen en zijn marktaandeel te vergroten. Zo'n 32.000 mensen die nu nog in dienst zijn van de Finse fabrikant komen op de loonlijst van Microsoft te staan.

De openingsindicatoren wijzen op winsten van 0,7 procent voor de Amerikaanse beurzen. Wall Street was maandag gesloten vanwege Labor Day. Afgelopen vrijdag sloot de Dow-Jonesindex 0,2 procent lager op 14.810,31 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen