ECO10 jun '13 07:17

Flinke groei Japanse economie

Auteur: ANP Nieuws

TOKIO (ANP) - De Japanse economie is in het eerste kwartaal flink gegroeid.

EPA
EPA

Op jaarbasis was sprake van een groei van 4,1 procent, zo bleek maandag uit overheidsdata. Het groeicijfer werd naar boven toe bijgesteld van een eerste raming van 3,5 procent.

Volgens marktkenners is de economische groei een signaal dat de pogingen van premier Shinzo Abe om de deflatie in het land tegen te gaan, hun invloed hebben op de groei. Onlangs bleek al dat de Japanse regering positiever is geworden over de vooruitzichten voor de eigen economie. In het vierde kwartaal van 2012 groeide de Japanse economie nog met 1,2 procent.

In een maandelijks economisch rapport zei de regering in Tokio dat de Japanse economie een geleidelijk herstel vertoont, dat de komende maanden waarschijnlijk doorzet. Daarmee is de boodschap voor het eerst sinds het begin van het jaar positiever dan in de voorgaande maand. In april werd nog benadrukt dat er zwakke plekken waren in de economie.

Het overschot op de Japanse lopende rekening kwam in april uit op 750 miljard yen (zo'n 5,7 miljard euro), waar economen vooraf rekenden op 350 miljard yen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen