ECO8 nov '13 14:51

'Wall Street lager na sterk banenrapport’

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York openen vrijdag naar verwachting met verlies.

EPA
EPA

Een sterker dan verwachte banengroei in de Verenigde Staten wakkert de vrees aan dat de Federal Reserve het steunbeleid sneller dan gehoopt gaat afbouwen.

Uit cijfers van de Amerikaanse overheid bleek dat de werkgelegenheid in de VS in oktober met 204.000 banen is gegroeid. Economen hadden gerekend op een toename met slechts 120.000 nieuwe banen. De werkloosheid kwam conform verwachting uit op 7,3 procent. Een maand eerder was dit 7,2 procent.

In het eerste halfuur van de handel zal nog het Michigan consumentenvertrouwen bekend worden gemaakt. Ook zal de Amerikaanse centralebankpresident Ben Bernanke vrijdag deelnemen aan een paneldiscussie bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Walt Disney

Aan het bedrijvenfront zal Walt Disney mogelijk in de belangstelling staan. 's Werelds grootste entertainmentconcern bracht donderdag na de slotbel de resultaten naar buiten. Het bedrijf wist in het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar 2012/2013 zijn winst op te voeren dankzij hogere inkomsten uit de pretparken en uit merchandising rond een aantal populaire films.

Ook Groupon opende donderdag na sluiting van de handel de boeken over het afgelopen kwartaal. Het internetbedrijf wist zijn nettoverlies in het derde kwartaal terug te dringen tot 2,6 miljoen dollar. De omzet steeg met 4,7 procent tot 595,1 miljoen dollar. Groupon rekent voor het lopende vierde kwartaal op een omzet van 690 à 740 miljoen dollar.

Twitter

Het aandeel Twitter noteert lager in de voorbeurshandel. De onlineberichtendienst wist donderdag een koerswinst te pakken van bijna 73 procent bij zijn beursdebuut

De openingsindicatoren wijzen op verliezen van 0,3 procent voor de Amerikaanse beurzen. Beleggers op Wall Street maakten zich donderdag ook al zorgen over de steunafbouw door de Federal Reserve, nadat bleek dat de Amerikaanse economie in het afgelopen kwartaal sterker is gegroeid dan verwacht. De Dow-Jonesindex sloot 1 procent lager op 15.593,98 punten.

Gerelateerde artikelen