ECO10 jun '13 22:23

Weinig beweging op Wall Street

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De aandelenmarkten in New York bleven maandag dicht bij huis.

EPA
EPA

Een verhoging van de Amerikaanse kredietvooruitblik door Standard & Poor's (S&P) was even aardig, maar voor de rest hielden beleggers hun kruit droog na de stevige winsten afgelopen vrijdag.

De Dow-Jonesindex noteerde aan het einde van de handelsdag 0,1 procent lager op 15.238,59 punten. De brede S&P 500 daalde licht tot 1642,81 punten en de technologiebeurs Nasdaq steeg 0,1 procent tot 3473,77 punten.

De handel kreeg wat tegenwind van een tegenvallend cijfer over de Chinese industrie en import en export. S&P maakte bekend dat de outlook van de Verenigde Staten nu op stabiel staat, van negatief. De kredietbeoordelaar zei dat de kans op een afwaardering op korte termijn minder is dan 1 op 3. De rating bij S&P staat op AA+.

Waze

Google noteerde 1,2 procent hoger. Volgens financieel persbureau Bloomberg neemt het internetconcern de Israëlische producent van navigatiesoftware Waze over voor circa 1,1 miljard dollar. Met de overname wil Google concurrenten als Apple en Facebook voorblijven. Ook deze bedrijven zouden interesse hebben getoond in Waze.

McDonald's ging 1,3 procent omhoog. 's Werelds grootste hamburgerketen maakte meevallende verkoopcijfers in de VS over mei bekend.

Apple

Apple verloor 0,7 procent. Het technologiebedrijf kondigde nieuwe besturingssystemen voor de iPhone en de Mac-computer aan. Facebook stond 4,5 procent in de plus door speculaties dat het fonds in de S&P gaat komen.

Het in Europa omstreden landbouwbedrijf Monsanto klom 4,5 procent na een opwaardering door Macquarie.

De euro was 1,3257 dollar waard, tegen 1,3238 dollar bij sluiting van de Europese beurshandel. De prijs van Amerikaanse olie daalde 0,2 procent tot 95,83 dollar per vat. Brentolie werd 0,7 procent goedkoper.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen