ECO3 aug '13 07:42

'Beleggers zien het zonniger in'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - Het sentiment onder particuliere beleggers is in juli duidelijk verbeterd na de deuk die het vertrouwen in juni opliep.

Dat blijkt uit de zaterdag gepubliceerde ING BeleggersBarometer, die is uitgekomen op 105 punten tegen 91 een maand eerder.

Met deze stand boven de 100 heeft het optimisme weer enigszins de overhand. Beleggers waren in juli positiever over de economie, de Amsterdamse AEX-index en de eigen beleggingsportefeuille.

Het aantal beleggers dat het een goede tijd vindt om te beleggen in risicovolle sectoren, is hierdoor in juli toegenomen. Europese aandelen raakten wel ietwat uit de gratie, blijkt uit de enquête. Beleggers schatten de veerkracht van de Amerikaanse economie over het algemeen nog groter in.

Schommelen

,,Het vertrouwen van de beleggers schommelt sterk van maand op maand. Toch is sinds oktober 2012 sprake van een opwaartse trend'', zegt beleggingsdeskundige Henry van Heijster van ING. Volgens hem sluit die trend aan bij andere voorzichtig positieve ontwikkelingen.

Zo is ook het producentenvertrouwen, hoewel nog steeds negatief, de laatste tijd licht verbeterd. ,,Dit kwam vooral de afgelopen maand tot uiting in het positievere oordeel over de orderposities en de verwachting voor de bedrijvigheid in de komende maanden. Daarnaast komen er ook positieve berichten uit andere landen, zoals Duitsland, de VS en Groot-Brittannië'', aldus Van Heijster.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen