ECO27 sep '13 19:51

Beurzen VS lager richting weekeinde

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De effectenbeurzen op Wall Street gingen vrijdag met lichte verliezen richting het weekeinde.

Daarin staat een belangrijke stemming op de agenda over het Amerikaanse schuldenplafond. Als dat niet wordt verhoogd zullen veel niet-essentiële overheidsdiensten binnenkort stil komen te liggen, met mogelijk grote economische gevolgen.

De toonaangevende Dow-Jonesindex stond tijdens de middaghandel in New York 0,5 procent lager op 15.257 punten. De breder samengestelde S&P 500 ging 0,4 procent omlaag naar een stand van 1691 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq daalde 0,1 procent tot 3783 punten.

Nike, dat sinds kort tot de hoofdfondsen behoort op Wall Street, steeg 5,2 procent en was daarmee de grootste winnaar in de Dow. De sportkledingfabrikant kwam donderdagavond nabeurs met beter dan verwachte winstcijfers over het afgelopen kwartaal.

Technologieconcern Microsoft was eveneens in trek, met een koerswinst van 2,1 procent. Andere technologiefondsen zoals fabrikant van netwerkapparatur Cisco Systems, chipmaker Intel en computerfabrikant IBM, ware juist onderin de Dow terug te vinden met verliezen rond de 1,7 procent.

Gerelateerde artikelen