ECO6 nov '13 19:36Aangepast op 6 nov '13 22:21

Amerikaanse beurzen overwegend op winst

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenmarkten zijn woensdag overwegend met winst gesloten.

EPA
EPA

Positief nieuws uit Europa werkte ook door op de beursvloer op Wall Street, waar beleggers verder vooral wachten op het maandelijkse banenrapport van de overheid dat vrijdag wordt gepubliceerd.

De toonaangevende Dow-Jonesindex sloot 0,8 procent hoger op 15.746,88 punten. De bredere S&P 500 steeg 0,4 procent tot 1770,49 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq daarentegen daalde 0,2 procent tot 3931,95 punten.

Microsoft

Microsoft was met een winst van 4,1 procent de sterkste stijger in de Dow. Reuters meldde dat het software- en technologieconcern het aantal kandidaten voor de opvolging van topman Steve Ballmer heeft teruggebracht tot een handvol. Onder meer Ford-topman Alan Mulally en Nokia-topman Stephen Elop zouden nog tot de kanshebbers behoren.

Een opvallende daler in de Nasdaq was Tesla. De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's kwam dinsdag nabeurs met beter dan verwachte winstcijfers over het derde kwartaal, maar de prognose voor de rest van het jaar viel tegen. Dat kwam het bedrijf van miljardair Elon Musk op een koersverlies van bijna 15 procent te staan.

Liberty Global

Liberty Global steeg 6,5 procent, ondanks een fors opgelopen verlies in het derde kwartaal. Het moederbedrijf van kabelmaatschappij UPC weet het tekort aan hogere rentes en belastingen en aan verliezen op investeringen. Ook de cijfers van ING US werden goed ontvangen. De Amerikaanse verzekeringstak van ING werd 8,5 procent meer waard.

Amerikaanse beleggers kijken verder reikhalzend uit naar de beursgang van Twitter op donderdag. Het socialemediabedrijf mikt volgens handelaren op een introductiekoers tussen de 25 en 28 dollar. Daarmee zou de opbrengst de 2 miljard dollar naderen.

De euro was op de valutamarkt 1,3520 dollar waard. De munt stond aan het einde van de beurshandel in Europa op een koers van 1,3530 dollar. Amerikaanse ruwe olie steeg 1,6 procent in prijs. Een vat van 159 liter bracht 94,83 dollar op. De prijs van een vat Brentolie daalde juist 0,4 procent tot 104,94 dollar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen