ECO6 aug '13 15:01

'Lagere opening Wall Street ’

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De aandelenmarkten in New York openen dinsdag waarschijnlijk licht lager.

ANP
ANP

Beleggers lijken na de nieuwe recordstanden van vorige week even een stapje terug te doen en te wachten op nieuwe impulsen.

Op macro-economisch vlak bleek dat het handelstekort van de Verenigde Staten in juni is gedaald tot 34,2 miljard dollar, van 44,1 miljard dollar een maand eerder. Economen hadden in doorsnee gerekend op een tekort van 43,5 miljard dollar.

Het aandeel The Washington Post noteert zo’n 5 procent hoger na de bekendmaking dat Jeff Bezos, de oprichter van webwinkel Amazon.com, de krant koopt. Bezos betaalt 250 miljoen dollar voor het wereldberoemde dagblad en andere bijbehorende kranten als The Express Newspaper en The Gazette Newspapers.

De openingsindicatoren wijzen op verliezen van 0,1 procent voor de Amerikaanse beurzen. De New Yorkse graadmeters sloten maandag zonder grote koersuitslagen, nadat de S&P 500 vrijdag een nieuw record had bereikt. Beleggers waren wat afwachtend na opmerkingen van een Fed-bestuurder die vindt dat de Amerikaanse centrale bank het steunbeleid spoedig moet gaan afbouwen. De Dow-Jonesindex eindigde 0,3 procent lager op 15.612,13 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen