ECO2 jul '13 19:30

Kleine winsten op Wall Street

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen op Wall Street stonden dinsdag aan het begin van de middaghandel op een kleine winst.

De handel werd gesteund door positieve berichten over de Amerikaanse economie.

Na bijna 4 uur handel stond de Dow-Jonesindex 0,1 procent hoger op 14.996 punten. De S&P 500 steeg 0,2 procent tot 1619 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq noteerde 0,1 procent in de plus op 3439 punten.

Vlak na opening van de beurzen werd bekendgemaakt dat Amerikaanse fabrieken in mei 2,1 procent meer orders hebben ontvangen dan in de voorgaande maand. Die toename volgde op een stijging met 1,3 procent in april.

Ford

Verder bleek dat de grote Amerikaanse autobouwers de verkopen op hun thuismarkt vorige maand opnieuw stevig hebben zien aantrekken. Het herstel van de Amerikaanse automarkt, waar de verkopen zijn gestegen tot het hoogste peil sinds 2007, zette het aandeel Ford 2,5 procent in de plus. General Motors kreeg er 0,1 procent bij.

Spelletjesproducent Zynga klom bijna 7 procent. Oprichter en topman Mark Pincus van de Amerikaanse producent van onder meer FarmVille maakte maandag bekend dat hij opstapt. Hij wordt aan het hoofd van het bedrijf opgevolgd door Don Mattrick, die eerder leiding gaf aan de entertainmenttak van Microsoft.

Fed

Ook centrale bankiers mochten zich dinsdag weer op de aandacht van beleggers verheugen. De voorzitter van de Federal Reserve van New York, William Dudley, herhaalde in een toespraak dat het stimuleringsbeleid van de Fed wordt doorgezet als de economische ontwikkelingen tegenvallen. De vooruitzichten voor verder economisch herstel in 2014 zijn volgens hem echter goed.

Beurshandelaren maken zich verder vooral op voor de belangrijke maandelijkse cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt, die vrijdag naar buiten komen. In de tussentijd gaan de beurzen op Wall Street woensdag na de ochtendhandel tot vrijdag dicht, vanwege de viering van Onafhankelijkheidsdag op 4 juli.

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg dinsdag met 0,9 procent tot 98,86 dollar. De euro werd voor 1,3015 dollar verhandeld, tegen 1,3025 dolar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen