ECO7 aug '13 14:59

'Wall Street zet daling voort’

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De aandelenmarkten in New York openen woensdag naar verwachting lager, waarmee de daling van de afgelopen dagen lijkt te worden voortgezet.

ANP
ANP

Beleggers zullen vooral letten op wat enkele bestuurders van de Federal Reserve, het stelsel van Amerikaanse centrale banken, zullen zeggen over de afbouw van het stimuleringsbeleid.

Charles Plosser, president van de Federal Reserve Bank of Philadelphia, en Sandra Pianalto, president van de Cleveland Fed, zullen later op de dag toespraken houden. Dinsdag lieten enkele Fed-bestuurders, waaronder de zeer gematigde president van de centrale bank van Chicago Charles Evans, al weten dat het stimuleringsprogramma dit jaar zal worden gereduceerd.

Time Warner opende woensdag de boeken over het tweede kwartaal. Het Amerikaanse mediaconcern profiteerde in het afgelopen kwartaal van de populariteit van zijn tv-zenders en van succesvolle films van filmstudio Warner Bros. Die stuwden de omzet en zorgden voor een aanzienlijk hogere nettowinst dan een jaar eerder.

Walt Disney

The Walt Disney Company bracht dinsdag nabeurs de resultaten naar buiten. De winst van het entertainmentconcern kwam in het afgelopen kwartaal uit op 1,85 miljard dollar (1,4 miljard euro), 1 procent meer dan een jaar eerder. Met name de kabelnetwerken droegen bij aan de winst- en omzetstijging. Ook de parken deden het goed. De films van Walt Disney presteerden echter minder en konden het succes van vorig jaar niet evenaren.

De openingsindicatoren wijzen op verliezen van 0,2 procent voor de Amerikaanse beurzen. Wall Street verkeerde dinsdag in mineur. Onzekerheid over het steunbeleid van de Fed speelde de handel parten. De Dow-Jonesindex sloot 0,6 procent lager op 15.518,74 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen