ECO10 jun '13 08:16

Nikkei eindigt fors hoger

Auteur: ANP Nieuws

TOKIO (ANP) - De beurs in Tokio is maandag fors hoger geëindigd.

EPA
EPA

De hoop dat de Amerikaanse Federal Reserve voorlopig door zal gaan met het stimuleringsbeleid, een zwakkere Japanse yen en een opwaartse herziening van de economische groei in Japan zorgden voor een positieve stemming. De Nikkei sloot 4,9 procent hoger op 13.514,20 punten.

Uit cijfers van de Japanse overheid bleek dat de economie in het eerste kwartaal flink is gegroeid. Op jaarbasis was sprake van een groei van 4,1 procent. Het groeicijfer werd naar boven toe bijgesteld van een eerste raming van 3,5 procent. Volgens marktkenners is de economische groei een signaal dat de pogingen van premier Shinzo Abe om de deflatie in het land tegen te gaan, hun invloed hebben op de groei.

Op de andere belangrijke beurzen in het Verre Oosten was de stemming minder uitbundig. Een tegenvallende Chinese exportgroei in mei en een lager dan verwachte groei van de industriële productie in China wogen op het sentiment. De Hang Seng-index in Hongkong noteerde 0,3 procent hoger in de middaghandel en de Kospi in Seoul ging met 0,5 procent omhoog procent. De aandelenmarkten in Australië en China waren gesloten vanwege feestdagen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen