ECO21 nov '13 07:21

Nikkei sluit met stevige winst

Auteur: ANP Nieuws

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Tokio is donderdag stevig hoger gesloten.

PEPA
PEPA

De Japanse beurs was daarmee een positieve uitschieter onder de Aziatische beurzen. Een verzwakking van de Japanse yen ten opzichte van de Amerikaanse dollar hielp vooral de belangrijke exportbedrijven in Japan vooruit. De Nikkei eindigde met een plus van 1,9 procent op 15.365,60 punten.

Op de andere beurzen in het Verre Oosten werden verliezen geleden nadat uit de notulen van de Federal Reserve was gebleken dat de Amerikaanse centrale bank overweegt om in de komende maanden te beginnen met de afbouw van het stimuleringsbeleid. Een afkoeling van de groei van de omvangrijke Chinese industrie zorgde eveneens voor koersdruk. De Kospi in Seoul daalde 1,2 procent en de All Ordinaries in Sydney zakte 0,4 procent.

De Hang Seng in Hongkong noteerde 0,3 procent lager in de middaghandel en in China verloor de Shanghai Composite bijna 1 procent. Uit cijfers van de Britse bank HSBC bleek dat inkoopmanagersindex van de Chinese industrie in november is afgenomen tot 50,4, van 50,9 in oktober. Economen hadden gerekend op een stand van 50,8. Een cijfer boven de 50 wijst op groei, daaronder op krimp.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen