ECO6 jun '13 14:49

'Hogere opening Wall Street’

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zullen donderdag waarschijnlijk hoger openen in navolging van het voorzichtige herstel op de Europese markten.

ANP
ANP

Beleggers lijken na 2 verliesdagen op rij weer op zoek te gaan naar koopjes.

Voor opening van de markt bleek dat het aantal uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten vorige week met 11.000 is gedaald naar 346.000. De gemiddelde verwachting van economen lag op 345.000 aanvragen. Beleggers kijken echter vooral uit naar het officiële banenrapport van de Amerikaanse overheid, dat vrijdag zal verschijnen.

In Europa hielden zowel de Bank of England als de Europese Centrale Bank (ECB) de rentetarieven conform verwachting onveranderd op de historisch lage niveaus van 0,5 procent. ECB-president Mario Draghi licht het rentebesluit momenteel toe tijdens een persbijeenkomst.

De openingsindicatoren wijzen op winsten van 0,3 procent voor de Amerikaanse beurzen. Beleggers op Wall Street speculeerden woensdag over de looptijd van het huidige steunprogramma van de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve. De afgelopen dagen gaf een aantal centrale bankiers aan dat de steun wat kan worden afgebouwd omdat de economie aan de beterende hand lijkt. De Dow-Jonesindex sloot 1,4 procent lager op 14.960,59 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen