ECO7 nov '13 15:03

'Wall Street hoger na rentestap ECB’

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York beginnen donderdag waarschijnlijk met winst.

Net als in Europa lijken beleggers op Wall Street positief te reageren op de verrassende renteverlaging van de Europese Centrale Bank (ECB). Ook wordt de stemming gesteund door een sterker dan verwachte groei van de Amerikaanse economie. Aan het bedrijvenfront gaat de aandacht uit naar de langverwachte beursgang van Twitter.

Voor aanvang van de aandelenhandel bleek dat de economie van de Verenigde Staten in het derde kwartaal met 2,8 procent is gegroeid. Economen hadden verwacht dat de grootste economie van de wereld met 2 procent zou groeien. Daarnaast werd bekendgemaakt dat het aantal eerste uitkeringsaanvragen de afgelopen week is gedaald tot 336.000 aanvragen. Economen rekenden op 335.000 aanvragen.

In Europa schroefde de ECB het belangrijkste rentetarief terug van 0,5 naar 0,25 procent. De rentestap kwam onverwacht. Economen gingen uit van een ongewijzigde rente. ECB-president Mario Draghi licht zijn besluit momenteel toe tijdens een persbijeenkomst.

Introductieprijs

De introductieprijs voor een aandeel van het sociale mediabedrijf Twitter, dat donderdag naar de beurs gaat, is vastgesteld op 26 dollar. In tegenstelling tot Facebook heeft Twitter de New York Stock Exchange (NYSE) verkozen boven de technologiebeurs Nasdaq. De beursintroductie van Facebook in mei vorig jaar werd ontsierd door technische problemen. Om die te voorkomen, is de beursgang eind oktober al een keer geoefend.

De openingsindicatoren wijzen op winsten van 0,3 procent voor de Amerikaanse beurzen. De New Yorkse graadmeters sloten woensdag overwegend met winst. Positief nieuws uit Europa werkte ook door op de beursvloer op Wall Street. De Dow-Jonesindex eindigde 0,8 procent hoger op 15.746,88 punten.

Gerelateerde artikelen