ECO21 nov '13 08:31

Danièle Nouy 'in de wieg' voor bankentoezicht

Auteur: ANP Nieuws

PARIJS (ANP) - De Française Danièle Nouy gaat naar het zich laat aanzien leiding te geven aan het bankentoezicht dat de Europese Centrale Bank (ECB) in de tweede helft van 2014 wil instellen voor de grootste banken van de eurozone.Ze is bij wijze van spreken in de wieg gelegd voor toezicht op banken.

ANP
ANP

Ze is bij wijze van spreken in de wieg gelegd voor toezicht op banken. Ze ging bij de Franse centrale bank werken in 1974, toen ze 24 jaar oud was. Ze was er al kind aan huis, want haar vader werkte ook voor de Banque de France. In 1976 wierp de jonge Bretonse ze zich er al op controletaken.

Ze werkte tot 1985 voor de bankencontrolecommissie. Na een jaar werk met Europese marktkwesties keerde ze terug naar controlecommissies . 'Controlfreak' Nouy ging in 1996 werken als topvrouw van het Basel Comité voor Bankentoezicht, een invloedrijk internationaal orgaan gevestigd in Basel. In 2003 keerde ze terug naar het Franse en Europese bankentoezicht.

Ze geldt als conservatief op financieel-economisch gebied en is fel pro-Europees. Ze heeft volgens Franse media geen enkele moeite haar gezag uit te stralen in het door mannen gedomineerde centralebankiersmilieu. Ze zou met een sobere stijl van eenvoud en veeleisendheid zelfs gevreesd zijn in centralebankierskringen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen