ECO24 nov '13 17:18

'Kerstrally in zicht'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De winstgolf op de beurzen die de Amerikaanse graadmeters vrijdag naar nieuwe recordstanden voerde, gaat de komende weken onverminderd verder.

EPA
EPA

Met de bedrijfscijfers achter de rug zien marktvorsers weinig hindernissen voor een 'kerst-rally' in december, een maand die toch al als een traditioneel sterke periode voor de beurshandel geldt.

Voor de Amerikaanse beurzen wordt het een korte en naar verwachting zeer rustige handelsweek. Donderdag ligt de aandelenhandel stil voor Thanksgiving en vrijdag wordt maar een halve dag gewerkt.

De aandacht gaat deze en komende week vooral uit naar detailhandelsfondsen. Donderdagavond openen veel winkeliers al hun deuren voor het 'Black Friday' koopfestijn dat het hele weekeinde doorgaat. De meeste winkelketens proberen de klant te lokken met spectaculaire aanbiedingen. Verscheidene detailhandelaren hebben al eerder in november gewaarschuwd dat de prijsverlagingen die zij zullen moeten doorvoeren om de kopers over te halen, gevolgen zullen hebben voor de winstgevendheid.

Black Friday

Vorig jaar gingen op Black Friday 89 miljoen mensen winkelen. Bijna de helft van hen zei na het weekeinde al vrijwel klaar te zijn met hun kerstinkopen.

De beurzen zullen het deze week verder met weinig richtinggevend nieuws moeten doen. Maandag komt wat informatie vrij over de Amerikaanse huizenmarkt met een cijfer over de aanstaande huizenverkopen. Voor woensdag staan cijfers over de verkoop van duurzame goederen, de aanvragen van uitkeringen en het consumentenvertrouwen op de agenda. Vrijdag staat een cijfer over het economisch klimaat in de Europese Unie op de rol.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen