ECO18 dec '13 14:56

'Kleine openingswinst voor Wall Street’

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York openen woensdag naar verwachting licht hoger.

EPA
EPA

Beleggers verwerken de kwartaalresultaten van FedEx en cijfers over de Amerikaanse huizenmarkt. De handel staat echter vooral in het teken van de vergadering van de Federal Reserve, waarvan de uitkomsten later op de dag bekend worden gemaakt. Dan moet duidelijk worden of het huidige stimuleringsbeleid intact blijft of geleidelijk wordt afgebouwd.

Voor aanvang van de aandelenhandel bleek dat het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten in november is opgelopen tot 1,091 miljoen op jaarbasis. Dat is een toename van 22,7 procent ten opzichte van 889.000 stuks in oktober. Het cijfer is aanzienlijk beter dan verwacht. Economen rekenden op 954.000 in aanbouw genomen woningen. Ook daalde het aantal afgegeven bouwvergunningen minder sterk dan verwacht.

Het Amerikaanse koeriersbedrijf FedEx verhoogde woensdag bij de presentatie van de tweedekwartaalcijfers de winstverwachting voor het gebroken boekjaar 2013/2014. Volgens het bedrijf weerspiegelt de bijstelling de inkoop van eigen aandelen in het jaar tot nu toe. De resultaten over het tweede kwartaal vielen echter lager uit dan analisten hadden verwacht.

De openingsindicatoren wijzen op winsten van 0,2 procent voor de Amerikaanse beurzen. De New Yorkse aandelenbeurzen sloten dinsdag licht lager. De handel bleef voorzichtig in afwachting van de uitkomsten van de vergadering van de Fed. Het stelsel van Amerikaanse centrale banken begon dinsdag aan de tweedaagse bijeenkomst over het monetaire beleid. De Dow-Jonesindex sloot nog geen 0,1 procent lager op 15.875,26 punten.

Gerelateerde artikelen