ECO6 dec '13 08:09

Funai wil schade verhalen op Philips

Auteur: ANP Nieuws

OSAKA (ANP) - Funai Electronics heeft een claim ingediend tegen Philips vanwege de eerder dit jaar stukgelopen overname van Philips-onderdeel Lifestyle Entertainment.

ANP
ANP

Dat meldde het Japanse bedrijf vrijdag.

Philips sloot eind januari een deal met Funai, waardoor de activiteiten van Lifestyle Entertainment aan het Japanse bedrijf zouden worden uitbesteed. Eind oktober brak het Nederlandse bedrijf de onderhandelingen echter af omdat Funai zich niet aan de afspraken zou hebben gehouden.

Funai vindt echter dat Philips onjuist heeft gehandeld, doordat het niet in staat was het onderdeel binnen de afgesproken tijd af te splitsen. Daarbij week de onderneming die Funai uiteindelijk zou overnemen volgens het bedrijf sterk af van wat Philips had voorgespiegeld, onder meer doordat de winstgevendheid afgelopen jaar sterk verslechterde.

Funai stelt desondanks de onderhandelingen te hebben doorgezet om de transactie alsnog te laten slagen. Philips brak die onderhandelingen echter ,,plotseling en eenzijdig'' af en diende een klacht tegen Funai in.

Gerelateerde artikelen