ECO7 nov '13 08:03Aangepast op 7 nov '13 09:58

Weer meer klanten voor Deutsche Telekom

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - T-Mobile Netherlands, onderdeel van Deutsche Telekom, heeft in het derde kwartaal opnieuw de winst sterk zien teruglopen als gevolg van hoge investeringskosten.

EPA
EPA

Het operationele resultaat (ebitda) daalde met 18,9 procent tot 116 miljoen euro vergeleken met een jaar eerder. Dat maakte T-Mobile donderdag bekend.

,,De sterk competitieve Nederlandse markt maakt verhoogde investeringen in het behoud van bestaande en de acquisitie van nieuwe klanten noodzakelijk'', stelt het bedrijf in een verklaring. In het tweede kwartaal daalde de winst van T-Mobile ook al met bijna een vijfde.

De omzet over het derde kwartaal kwam uit op 412 miljoen euro. Dit is vergelijkbaar met dezelfde periode vorig jaar.

Omzet

Moederbedrijf Deutsche Telekom maakte eerder op de dag bekend dat de omzet afgelopen kwartaal met 6 procent is gestegen tot 15,5 miljard euro. Op operationele basis daalde de winst met 2,6 procent tot 4,66 miljard euro. Het nettoresultaat van de groep was met 588 miljoen euro wel iets lager dan waar analisten op rekenden.

De Deutsche Telekom-groep heeft in het derde kwartaal opnieuw flink meer klanten binnengehaald. In Duitsland zelf werden 470.000 nieuwe mobiele abonnementen afgesloten en in de VS trok dochteronderneming T-Mobile US 648.000 abonnees. In andere landen in Europa nam het klantenbestand eveneens toe. In Nederland haalde T-Mobile 57.000 nieuwe abonnees binnen.

Gerelateerde artikelen