ECO4 dec '13 14:56

'Wall Street begint met verlies’

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zullen woensdag waarschijnlijk met een klein verlies beginnen.

EPA
EPA

Positief nieuws over de Amerikaanse arbeidsmarkt wakkert de vrees aan dat de Federal Reserve spoedig het steunbeleid zal terugschroeven.

Voor aanvang van de beurshandel maakte loonstrookverwerker ADP bekend dat de werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven in november met 215.000 banen is toegenomen. Economen hadden gemiddeld op een banengroei met 170.000 arbeidsplaatsen gerekend. Het cijfer van ADP loopt vooruit op het officiële banencijfer dat vrijdag wordt gepubliceerd door de Amerikaanse overheid.

Een halfuur na opening van de markt zullen nog de verkopen van nieuwe huizen en de inkoopmanagerindex van de Amerikaanse dienstensector naar buiten komen. Later op de dag volgt nog het zogenoemde Beige Book van de Federal Reserve, waarin de Amerikaanse centrale bank een overzicht geeft van de economische situatie in de 12 districten van de Fed.

J.C. Penney

Aan het bedrijvenfront staat J.C. Penney in de belangstelling. Het Amerikaanse detailhandelsconcern maakte dinsdag na de slotbel bekend dat de omzet van winkels die langer dan 1 jaar open zijn, met meer dan 10 procent is toegenomen in november. Ook liet het bedrijf weten tevreden te zijn over de verkopen tijdens de Thanksgiving-periode.

Express staat daarentegen flink onder druk in de voorbeurshandel. De retailer verlaagde de winstverwachting voor het gehele boekjaar na tegenvallende verkopen tijdens de week van Thanksgiving.

De openingsindicatoren wijzen op verliezen van 0,1 procent voor de Amerikaanse beurzen. Wall Street sloot dinsdag opnieuw met verlies. De vrees dat de Federal Reserve spoedig zal beginnen met het afbouwen van de stimuleringsmaatregelen leidde tot onzekerheid en voorzichtigheid. De Dow-Jonesindex eindigde 0,6 procent lager op 15.914,62 punten.

Gerelateerde artikelen