ECO4 dec '13 20:27

Wall Street op lichte verliezen

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De beurzen op Wall Street stonden woensdag tijdens de middaghandel op kleine verliezen.

ANP
ANP

Beleggers verteerden een aantal wisselde macro-economische cijfers en wachtten nog op een rapport van de Federal Reserve, de koepel van centrale banken, over de stand van de economie.

De leidende Dow-Jonesindex stond 0,4 procent in de min op 15.853 punten. De breder samengestelde S&P 500 ging eveneens 0,4 procent omlaag, naar 1786 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq daalde 0,3 procent tot 4025 punten.

De banengroei in de private sector volgens cijfers van salarisstrookverwerker ADP was in november sterker dan verwacht. Dat rapport geldt als een voorbode van de banencijfers die de overheid vrijdag publiceert. Elke verbetering op de arbeidsmarkt brengt het moment dichterbij waarop de Fed begint met het afbouwen van zijn stimuleringsbeleid.

Cijfers

Aan de andere kant bleek uit cijfers van onderzoeksinstituut ISM dat de groei van de Amerikaanse dienstensector in november is afgevlakt tot het laagste peil in 5 maanden. Dat wordt gezien als een teken van zwakte, na de sterker dan verwachte cijfers over de industrie eerder in de week.

Microsoft stond bovenaan bij de hoofdfondsen met een winst van 1,1 procent. Het technologieconcern kreeg toestemming van de Europese Commissie voor de overname van de mobieltjesdivisie van het Finse Nokia. Ook chipfabrikant Intel was in trek met een koerswinst van 0,7 procent.

Farmaceut

Onderaan de Dow stond farmaceut Merck met een min van 1,6 procent. Industriegroep United Technologies en fabrikant van drogisterijproducten Procter & Gamble leverden elk 1,2 procent in.

General Motors (GM) steeg 1,6 procent in waarde. Volgens persbureau Bloomberg heeft hedgefonds Hayman Capital Management een niet nader genoemd belang genomen in de autofabrikant.

Gerelateerde artikelen