ECO21 okt '13 11:42

'Verliezen Cypriotische banken lopen op'

Auteur: ANP Nieuws

NICOSIA (ANP) - De diepe economische crisis in Cyprus zal de banken van de eilandstaat volgend jaar nog dieper in de rode cijfers drukken.

EPA
EPA

Na de Europese reddingsactie van eerder dit jaar zijn de banken echter tegen die verliezen opgewassen. Dat stelde de president van de centrale bank van Cyprus, Panicos Demetriades, maandag.

,,Er is voldoende dekking voor de verwachte verliezen'', zei Demetriades tegen parlementariërs. Hij voorspelde dat de zwaar geraakte financiële sector van Cyprus uiteindelijk voorzichtig zal gaan herstellen. Cyprus werd eerder dit jaar van de financiële ondergang gered met 10 miljard euro aan noodleningen van de eurolanden en het IMF.

Demetriades is zelf verwikkeld in een hevig gevecht met de president van Cyprus, Nikos Anastasiades. Die wil Demetriades met behulp van het hoogste gerechtshof van Cyprus ontslaan, omdat hij slecht op de diepe financiële crisis in het land zou hebben gereageerd. De centralebankpresident liet maandag nogmaals weten niet van plan zijn om op te stappen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen