ECO20 nov '13 07:20

Nikkei eindigt in mineur

Auteur: ANP Nieuws

TOKIO (ANP) - De effectenbeurs in Tokio is woensdag in de min geëindigd in navolging van de koersverliezen op Wall Street.

EPA
EPA

Beleggers deden het rustig aan in afwachting van de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve, die later op de dag naar buiten komen. De Nikkei sloot 0,3 procent lager op 15.076,08 punten.

Uitspraken van de Amerikaanse centralebankpresident Ben Bernanke konden beleggers niet tot aankopen inspireren. Bernanke liet weten dat de rente dicht bij 0 procent zal blijven ook nadat de werkloosheid is afgenomen tot de doelstelling van 6,5 procent. De markt verwerkte daarnaast de nieuwste handelscijfers uit Japan. De Japanse export nam vorige maand sterker dan verwacht toe met 18,6 procent. De import steeg echter met 26,1 procent, waardoor het handelstekort veel hoger uitviel dan verwacht.

Op de andere beurzen in het Verre Oosten werden ook overwegend verliezen geleden. De Kospi in Seoul daalde 0,7 procent en de All Ordinaries in Sydney zakte 0,8 procent. De Australische dienstverlener aan de olie- en gasindustrie WorleyParsons ging ruim 25 procent onderuit na een winstwaarschuwing. De Hang Seng in Hongkong klom 0,2 procent dankzij winsten onder de Chinese bedrijven, die bleven profiteren van de hervormingsplannen van Peking.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen