ECO12 nov '13 15:49Aangepast op 12 nov '13 17:14

Beurzen lager in afwachtende markt

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen gingen dinsdag omlaag.

ANP
ANP

Beleggers deden het rustig aan in afwachting van meer richtinggevend nieuws later in de week. De markt verwerkte daarnaast bedrijfsresultaten van toonaangevende Europese bedrijven als Vodafone en Henkel.

De AEX-index in Amsterdam noteerde een half uur voor het slot 0,5 procent lager op 393,38 punten. De MidKap daalde 0,3 procent tot 610,03 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen leverden tot 0,6 procent in.

,,Er gebeurt niet zoveel vandaag. Er heerst wat vermoeidheid na de recente rally en de beurzen zijn een beetje richtingloos. Een groot deel van de kwartaalcijfers is nu voorbij en het is wachten op nieuwe impulsen. Daarnaast blijft het uitkijken naar wat de Fed gaat doen. De steunafbouw komt een keer, maar het blijft de vraag wanneer precies“, zei analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen.

Waarschuwing

Op Wall Street stond de Dow-Jonesindex ruim een uur na opening 0,2 procent in de min. Een waarschuwing van Richard Fisher, de president van de Federal Reserve Bank of Dallas, dat beleggers zich moeten voorbereiden op het terugschroeven van de steunmaatregelen van de Amerikaanse centrale bank zorgde voor enige teurghoudendheid.

In Londen steeg het aandeel Vodafone 1,1 procent na publicatie van de halfjaarcijfers. Het Britse telecomconcern zag de omzet met 1,2 procent stijgen tot 22 miljard pond (26 miljard euro). Henkel steeg 1,6 procent in Frankfurt na goed ontvangen kwartaalresultaten van het Duitse verzorgingsproductenconcern.

Deutsche Post won 0,4 procent. De eigenaar van expressbedrijf DHL heeft in het derde kwartaal een beter resultaat geboekt op een omzet die lager was dan een jaar eerder. Deutsche Post hield ook vast aan zijn voorspellingen voor dit jaar. Infineon leverde 5 procent in nadat de kwartaalomzet van de chipmaker lager uitviel dan voorzien.

Imtech

In de AEX stond technisch dienstverlener Imtech onderaan met een verlies van 2,4 procent. Verzekeraar Aegon ging aan kop met een winst van 1,5 procent. In de MidKap was specialist in technisch textiel Ten Cate de sterkste stijger met een plus van 2,4 procent. Toeleverancier aan de chipsector ASMI won 2,2 procent na een adviesverhoging door Rabobank. Pharming was hekkensluiter met een min van meer dan 5 procent.

De euro was 1,3435 dollar waard, tegen 1,3410 dollar bij het slot van de Europese beurzen op maandag. De prijs van Amerikaanse olie daalde 0,7 procent tot 94,53 dollar per vat. Brentolie werd 0,3 procent duurder, op 106,70 dollar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen