ECO17 dec '13 21:21

Merkel: akkoord bankenunie onzeker

Auteur: ANP Nieuws

BERLIJN (ANP) - De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft dinsdag gezegd dat ze ,,er niet zeker van is'' dat er snel een akkoord kan worden gesloten over verscheidene aspecten van de bankenunie.

EPA
EPA

In een interview op de Duitse televisie, kort na haar inauguratie voor een derde termijn, liet ze weten dat het gaat om een ,,zeer gecompliceerde kwestie'', die wel heel belangrijk is voor de ,,acceptatie van de euro op de financiële markten''.

De Duitse regering heeft ,,heel duidelijke voorwaarden'' gesteld, aldus Merkel. De bondskanselier zei niettemin toch een ''kans'' te zien ,,dat wij er uit te komen''. Ze liet overigens weten te hopen dat de kwestie niet de Europese top zal domineren die donderdag en vrijdag in Brussel zal worden gehouden.

De ministers van Financiën van de eurozone zijn dinsdagavond bijeen om verscheidene struikelblokken voor de invoering van de bankenunie te bespreken. Woensdag praten de ministers verder over de kwestie. Voorzitter van de eurogroep Jeroen Dijsselbloem wilde voorafgaand aan de besprekingen geen indicatie geven over de mogelijke afloop van de bijeenkomst.

Gerelateerde artikelen