ECO1 mei '16 13:10

'TransDev-baas nieuwe topman Air France-KLM'

Auteur: ANP Nieuws

PARIJS (AFN) - Air France-KLM kiest naar verwachting een ervaren bestuurder op het gebied van openbaar vervoer als nieuwe hoogste baas.

ANP
ANP

Meerdere internationale media meldden dat het luchtvaartconcern de 63-jarige Jean-Marc Janaillac wil benoemen als opvolger van huidig bestuursvoorzitter Alexandre de Juniac.

Janaillac staat sinds 2012 aan het hoofd van TransDev. Dat bedrijf is eigenaar van tal van vervoersbedrijven, in achttien verschillende landen. Buiten Frankrijk exploiteert Transdev onder meer bussen in Londen. Janaillac heeft er al een lange carrière opzitten. Eind jaren negentig werkte hij enkele jaren als directeur van de later opgeheven luchtvaartmaatschappij AOM.

Franse kranten kwamen het eerste met het bericht. Dat werd later bevestigd door bronnen aan de internationale persbureaus Bloomberg en Reuters. Air France-KLM brengt de benoeming naar verwachting dinsdag naar buiten.

De huidige hoogste man bij Air France-KLM, Alexandre de Juniac, kondigde onlangs zijn voortijdige vertrek aan. Hij wordt topman van de internationale brancheorganisatie IATA. Eerder leek topman Frédéric Gagey van Air France nog favoriet om bestuursvoorzitter van de overkoepelende luchtvaartcombinatie te worden. Ook andere namen deden de ronde, waaronder die van topman Philippe Mellier van het Zuid-Afrikaanse diamantbedrijf De Beers, BlackRock-baas Jean-François Cirelli en topman Fabrice Brégier van Airbus. Operationeel directeur Thierry Antinori van concurrent Emirates zou de baan ook al hebben geweigerd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen