ECO2 mei '16 21:36Aangepast op 2 mei '16 22:16

Wall Street herstelt van slechte beursweek

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De aandelenmarkten in New York zijn de maand mei goed begonnen.

ANP
ANP

De koersen herstelden over een breed front van de stevige verliezen van de afgelopen week. Na een reeks tegenvallende data over de Amerikaanse economie lijkt een spoedige renteverhoging door de Federal Reserve ver weg.

De Dow-Jonesindex van dertig hoofdfondsen eindigde 0,7 procent hoger op 17.891,16 punten. De bredere S&P 500 kreeg er 0,8 procent bij en sloot op 2081,43 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,9 procent tot 4817,59 punten.

Sterkste stijgers onder de hoofdfondsen met koerswinsten van allebei 1,6 procent waren doe-het-zelfketen Home Depot en betaalbedrijf Visa. Ook Microsoft was gewild na een positief analistenrapport van Bank of America Merrill Lynch. De technologiereus kreeg er 1,5 procent bij.

Boeing

Vliegtuigbouwer Boeing stond onderaan de Dow met een verlies van 0,6 procent. IT-dienstverlener IBM, fabrikant van netwerkapparatuur Cisco Systems en smartphone- en computermaker Apple waren de overige dalers onder de hoofdfondsen. United Technologies eindigde vlak.

Een wisseling van de wacht bij Ferrari, waar topman Amedeo Felisa het stokje overdraagt aan Fiat-baas Sergio Marchionne, werd niet goed ontvangen. De in New York genoteerde, Italiaanse sportwagenfabrikant leverde 2,9 procent in, ondanks sterke kwartaalcijfers en een verhoging van de winstprognose voor dit jaar.

Fusieplannen

Halliburton won 1,8 procent, terwijl branchegenoot Baker Hughes 2 procent verloor. De twee oliedienstverleners hebben de stekker getrokken uit de fusieplannen waar zij anderhalf jaar aan werkten. De Amerikaanse overheid geeft geen toestemming, omdat de concurrentie te zeer zou lijden onder een samensmelting.

Amerikaanse olie werd 2,2 procent goedkoper bij een prijs van 44,89 dollar per vat. De prijs van Brentolie zakte 3,2 procent naar 45,88 dollar per vat. De euro werd voor 1,1520 dollar verhandeld, de hoogste koers sinds de zomer van 2015. Aan het einde van de Europese beurshandel was de munt 1,1515 dollar waard.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen