ECO4 mei '16 07:59

Brunel houdt last van oliemalaise

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De malaise in de olie- en gassector heeft ook vorig kwartaal de resultaten van detacheerder Brunel zwaar onder druk gezet.

EPA
EPA

De specialist in hoogopgeleid personeel voor de energiesector zag de markt in Nederland en Duitsland wel aantrekken.

De omzet van Brunel ging in het eerste kwartaal met bijna 30 procent omlaag ten opzichte van een jaar eerder, naar 238,4 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebit) ging daarbij met ruim een derde achteruit naar 9 miljoen euro.

Die daling kwam vooral door de grote problemen in de energiesector, waar bedrijven grote projecten opnieuw uitstelden of afbliezen. In Europa groeide de omzet door. In Nederland werd daarbij een plus van 14 procent gerealiseerd, in Duitsland stegen de opbrengsten met 2 procent. Brunel verwacht dat de sterke vooruitgang op de thuismarkt voorlopig aanhoudt en dat de groei in Duitsland de komende tijd zal versnellen.

Maatregelen

Door de zeer onvoorspelbare ontwikkelingen op de energiemarkt is het volgens Brunel momenteel niet mogelijk om een prognose te geven voor de resultaten over heel 2016. Bestuursvoorzitter Jan Arie van Barneveld gaf wel aan dat de olie- en gassector nog altijd goede kansen biedt ,,zowel op korte als op lange termijn''.

Maatregelen om de effecten van de lage olieprijs te dempen worden voorlopig doorgezet. Daarbij beperkt Brunel vooral de inhuur van tijdelijke arbeidskrachten, in een reactie op de beperkte vraag naar personeel uit de sector.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen