1016 mei '16 07:42Aangepast op 6 mei '16 07:59

ArcelorMittal: situatie op staalmarkt beter

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De situatie op de wereldwijde staalmarkt verbetert.

EPA
EPA

Dat meldde staalgigant ArcelorMittal vrijdag bij de presentatie van zijn eerstekwartaalcijfers. Het concern rekent er op dat dit ook in zijn eigen prestaties zichtbaar zal worden in de tweede helft van het jaar.

De staalindustrie staat al enige tijd flink onder druk door overcapaciteit en lage prijzen. Daar had ArcelorMittal, dat genoteerd is in hoofdindex AEX op het Damrak, de eerste drie maanden van het jaar nog flink last van.

Het bedrijfsresultaat (ebitda), waar de financiële markten bij staalbedrijven sterk op letten, zakte met bijna 16 procent ten opzichte van een kwartaal eerder tot 927 miljoen dollar (812 miljoen euro). Het nettoverlies bedroeg 416 miljoen dollar. Ook de omzet viel terug, tot 13,4 miljard dollar. Wel wist ArcelorMittal de zwakke prijzen enigszins te compenseren door meer staal te verschepen.

ArcelorMittal verscheepte voor 21,5 miljoen ton aan staal in de eerste drie maanden van het jaar, 8,8 procent meer dan in het vierde kwartaal en stabiel ten opzichte van een jaar geleden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen