ECO6 mei '16 08:38

'Beleggers wachten op banencijfers'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De beurshandel in Amsterdam opent vrijdag naar verwachting licht lager.

ANP
ANP

Beleggers kijken vooral uit naar nieuwe banencijfers uit de Verenigde Staten. Die moeten een beter beeld geven van de kracht van de Amerikaanse economie en kunnen mogelijk licht werpen op een nieuwe rentestap van de Fed.

Bij de bedrijven weet onder meer hoofdfonds ArcelorMittal de ogen op zich gericht. De staalproducent zag onder meer door de zwakke staalprijzen in het eerste kwartaal het bedrijfsresultaat verder slinken tot 927 miljoen dollar. Analisten gingen uit van 980 miljoen dollar.

Fagron kondigde aan overeenstemming te hebben bereikt met de banken over aanpassing van de voorwaarden voor zijn doorlopende kredietfaciliteit. Daarmee is de beoogde aandelenemissie, waarmee het bedrijf nieuw kapitaal wil ophalen bij bestaande en nieuwe investeerders, een stap dichterbij gekomen. De handel in het aandeel Fagron is al enige dagen geschorst in Brussel en Amsterdam.

Apps

In Duitsland staat SAP in de schijnwerpers. De bedrijfssoftwarespecialist gaat apps ontwikkelen voor Apple die de iPhone en iPad aantrekkelijker moeten maken voor de zakelijke markt. Het gaat onder meer om toepassingen voor artsen en ingenieurs.

Geholpen door de olieprijs noteerde de AEX donderdag de eerste winst in vier handelssessies. De hoofdgraadmeter in Amsterdam eindigde met een winst van 0,5 procent op 431,24 punten. De MidKap-index van middelgrote bedrijven zakte 0,1 procent naar 645,76 punten. Londen en Frankfurt wonnen tot 0,2 procent, terwijl de CAC40 in Parijs 0,1 procent daalde.

De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde voorbeurs 1 procent naar 43,90 dollar. Brent werd 0,8 procent goedkoper op 44,65 dollar per vat. De euro werd voorbeurs voor 1,1408 dollar verhandeld, tegen 1,1405 dollar bij het slot van de Europese beurzen een dag eerder.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen