ECO6 mei '16 15:13Aangepast op 6 mei '16 16:29

Beurzen zien verliezen teruglopen

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen koersten vrijdagmiddag overwegend in het rood.

EPA
EPA

Wel liepen eerdere verliezen iets terug. Een tegenvallend banenrapport uit de Verenigde Staten zette het sentiment korte tijd onder druk. Op het Damrak wisten vooral ArcelorMittal en Fagron om uiteenlopende redenen de aandacht op zich gericht.

De leidende AEX-index stond kort na de openingsbel op Wall Street 0,3 procent lager op 429,94 punten. De MidKap steeg 0,1 procent tot 646,06 punten. De indices in Londen en Parijs verloren tot 0,6 procent. Frankfurt stond 0,2 procent hoger.

De werkgelegenheid in de VS bleek in april veel minder sterk te zijn toegenomen dan economen hadden voorspeld. Het banenrapport is van groot belang voor het rentebeleid van de Federal Reserve.

Staalprijzen

ArcelorMittal was met een verlies van 2,9 procent de grootste daler in de AEX. De staalgigant zag onder meer door de zwakke staalprijzen in het eerste kwartaal het bedrijfsresultaat verder slinken. Sterkste stijger was Ahold met een plusje van 0,8 procent.

Onder de hoofdfondsen schaarden zwaargewicht Shell en chipmachinefabrikant ASML met verliezen van 1,1 procent zich ook bij de grootste verliezers.

Aandelenemissie

Bij de kleine fondsen won Fagron 2,9 procent na twee dagen zonder beurshandel. De toeleverancier aan apotheken maakte bekend overeenstemming te hebben bereikt met banken over aanpassing van de voorwaarden voor zijn doorlopende kredietfaciliteit, waarmee een nieuwe aandelenemissie een stap dichterbij is.

Value8 verloor 5,3 procent. De beurswaarde van de investeringsmaatschappij staat al enkele dagen onder druk door een publicatie waarin vraagtekens worden gesteld bij haar boekhouding.

Nettowinst

Advanced Metallurgical Group (AMG) steeg 1,1 procent. De handel in het aandeel werd enige tijd opgeschort, nadat het een persbericht had uitgebracht waar een verkeerde dividenddatum in stond.

In Milaan steeg Monte dei Paschi di Siena 4 procent. De oudste bank ter wereld presenteerde een nettowinst die de verwachtingen van analisten overtrof.

Amerikaanse olie werd 0,5 procent goedkoper op 44,11 dollar per vat. Brentolie zakte 0,4 procent in prijs tot 44,81 dollar per vat. De euro werd voor 1,1411 dollar verhandeld, tegen 1,1405 dollar bij het slot van de Europese beurzen op donderdag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen