ECO10 mei '16 11:01Aangepast op 10 mei '16 11:22

Bavaria neemt Palm over

Auteur: ANP Nieuws

LIESHOUT (ANP) - Bavaria neemt de Belgische speciaalbiermaker Palm over.

ANP
ANP

Dat maakte Nederlandse bierbrouwer dinsdag bekend, zonder financiële details te noemen.

Door de deal krijgt Bavaria meerdere speciaalbiermerken in handen, waaronder Palm, Rodenbach, Brugge, Steenbrugge, Cornet, Arthur’s Legacy en Estaminet. ,,Palm heeft een belangrijke plek in de Nederlandse markt en we zien mogelijkheden voor verdere internationale groei. Daarnaast krijgen we met deze samenwerking toegang tot Belgische retail en horeca'', zegt Bavaria-topman Jan-Renier Swinkels in een toelichting.

Bavaria koopt in eerste instantie 60 procent van de aandelen van Palm Belgian Craft Brewers. Het is de bedoeling dat het belang in 2021 wordt uitgebreid naar 100 procent.

,,België is hét speciaalbierland bij uitstek'', benadrukt de directievoorzitter. ,,We zijn trots op deze samenwerking en het samengaan van twee prachtige familiebedrijven met beide een eeuwenoude historie.''

Bavaria en Palm zijn samen goed voor 600 jaar bierbrouwhistorie. De geschiedenis van Bavaria gaat terug tot 1719. De brouwerij van Palm werd opgericht in 1686 in het Belgische Steenhuffel. Anno 2016 produceren de brouwers gezamenlijk jaarlijks meer dan 6,5 miljoen hectoliter bier.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen