ECO11 mei '16 09:12Aangepast op 11 mei '16 10:12

Altice en SBM onderuit op lagere AEX

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse beurs is woensdag lager aan de handelsdag begonnen.

ANP
ANP

Het Damrak verwerkte een flinke stroom handelsberichten. Zo gingen hoofdfonds Altice en SBM Offshore in Amsterdam omlaag. Elders in Europa stonden de graadmeters ook in het rood.

De AEX stond in het eerste handelsuur 0,7 procent in de min op 433,23 punten. De MidKap daalde 0,4 procent tot 642,58 punten. De indices in Londen, Frankfurt en Parijs stonden 0,2 tot 0,8 procent lager.

Altice zakte 1,1 procent. Het kabelbedrijf had last van krimp in zijn belangrijkste markt Frankrijk en boekte daardoor zowel een lagere omzet als een lager resultaat. In andere landen presteerde het concern juist wat beter. Ook SBM Offshore leverde in na een handelsbericht. De toeleverancier aan de olie-industrie daalde 1 procent.

ABN AMRO

ABN AMRO verloor 1,2 procent. De bank zag de winst afgelopen kwartaal met ruim een tiende terugvallen, vooral door wettelijke heffingen als de bankenbelasting.

Wolters Kluwer was een van de twee stijgers in de AEX met een winst van 1,6 procent. De informatieleverancier werd beloond voor onder meer de hoger dan verwachte autonome omzetgroei. Winnaar was ArcelorMittal, dat 2,2 procent won.

Heijmans

Heijmans steeg bij de kleine fondsen 3,1 procent. Het bouwbedrijf zag in het eerste kwartaal de opbrengsten licht groeien, door onder meer hogere omzetten in de segmenten Wonen en bij de Duitse infra-activiteiten.

In Parijs ging reclamebedrijf JCDecaux ruim 9 procent onderuit. Teleurstellende vooruitzichten voor het tweede kwartaal noopte meerdere investeringsbanken ertoe hun ramingen voor het bedrijf naar beneden bij te stellen.

Europa

In Frankfurt was Deutsche Post met een plus van 2 procent een stijger. De post- en pakketbezorger zag zijn bedrijfsresultaat flink verbeteren. Energiebedrijf E.ON leverde 2,2 procent in.

De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte na een sterke stijging een dag eerder met 1,4 procent naar 44,03 dollar. Brent daalde 1,3 tot 44,90 dollar. De euro werd voor 1,1388 dollar verhandeld, tegen 1,1383 dollar bij het Europese slot dinsdag.

Gerelateerde artikelen