ECO11 mei '16 15:58

Verliezen op Europese beurzen houden aan

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden woensdagmiddag op verlies.

ANP
ANP

Beleggers verwerkten een stroom kwartaalresultaten, waarbij op het Damrak de koersuitslagen van Altice en ABN AMRO het meest in het oog sprongen.

De Amsterdamse AEX-index stond om 15.50 uur 0,5 procent in de min op 433,94 punten. De MidKap ging 0,3 procent omlaag naar 642,89 punten. De graadmeters in Frankfurt en Parijs leverden 0,6 procent in. Londen hield de schade beperkt tot een verlies van 0,1 procent.

Altice kende een bewogen beursdag. De kabelmultinational voerde in de middaghandel de AEX aan, met een plus van bijna 4 procent. Daarmee toonde het aandeel een opmerkelijk herstel, nadat de melding van onder meer een omzetkrimp in Frankrijk 's ochtends nog voor een stevig koersverlies had gezorgd.

Wolters Kluwer

ABN AMRO nam de rode lantaarn in de hoofdindex over. De bank werd 3,3 procent minder waard, na tegenvallende resultaten in het eerste kwartaal. Daarin zakte de winst met ruim een tiende, door de stevige heffingen die banken moeten betalen en de onrust op de financiële markten.

Wolters Kluwer was een van de sterkste stijgers in de AEX met een winst van 1,6 procent. De informatieleverancier werd beloond voor onder meer de hoger dan verwachte autonome omzetgroei.

Autodealer Stern stond bovenaan de lijst met kleine bedrijven, met een koerswinst van 6 procent. Het bedrijf zag zijn winst en omzet vorig kwartaal groeien. Heijmans steeg bij de kleine fondsen 1 procent. Het bouwbedrijf zag in het eerste kwartaal de opbrengsten licht groeien, door onder meer hogere omzetten in de segmenten Wonen en bij de Duitse infra-activiteiten. Branchegenoot BAM voerde de MidKap aan met een plus van 1,7 procent.

Euro

In Frankfurt leverden energiebedrijven RWE en E.On 5 tot 7 procent in, door zorgen onder beleggers over de kosten van het afscheid van nucleaire energie. Deutsche Post won 2,5 procent, dankzij de verbetering van zijn bedrijfsresultaat in het afgelopen kwartaal.

De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte na een sterke stijging een dag eerder met 0,5 procent naar 44,41 dollar. Brent steeg 0,4 procent naar 45,67 dollar. De euro werd voor 1,1420 dollar verhandeld, tegen 1,1383 dollar bij het Europese slot dinsdag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen