ECO13 mei '16 07:26

Staat brengt ASR naar de beurs

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - De genationaliseerde verzekeraar ASR wordt door de Nederlandse staat naar de beurs in Amsterdam gebracht.

ANP
ANP

Dat werd vrijdag bekendgemaakt door het bedrijf, samen met NLFI, de stichting die de deelnemingen van de overheid in financiële instellingen beheert.

Onvoorziene omstandigheden daargelaten zou de beursgang al in het tweede kwartaal gelanceerd kunnen worden. De omvang en timing van de aandelenemissie zijn onder meer afhankelijk van de marktomstandigheden. Volgens een verklaring van ASR en NLFI zijn alle voor de beursgang benodigde goedkeuringen, inclusief die van het Nederlandse parlement, ontvangen.

De aandelen ASR zullen worden geplaatst bij institutionele beleggers en particuliere investeerders. De opbrengst van de beursgang zal worden uitgekeerd aan de Staat. De verzekeraar zelf ontvangt niets van de gang naar de aandelenmarkt, die begeleid zal worden door een groep banken waaronder ABN AMRO.

De Staat zal na de notering nog een aanzienlijk belang houden in ASR, maar het is de bedoeling om dit op den duur volledig af te bouwen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen