ENT9 nov '13 09:36

Kind vernoemd naar horrorheld Freddy Krueger

Auteur: ANP Nieuws

LOS ANGELES - Twee Amerikaanse horrorfans hebben hun kind dat op Halloween geboren is vernoemd naar Freddy Krueger, het horroricoon uit de wereldberoemde Nightmare on Elmstreet-films.

Dat meldt de website Fearnet.com.

Vader John en moeder Jessica Krueger uit de plaats Alexandria in Louisiana wilden hun derde zoontje, dat op 31 oktober met een keizersnee werd geboren, eigenlijk Oliver noemen. "Maar als hij exact op Halloween geboren zou worden, zouden we hem een naam geven die bij die dag past", aldus vader John. Ze besloten het hoofdpersonage uit hun favoriete horrorserie A Nightmare on Elmstreet te eren, kindermoordenaar Freddy Krueger, die bekend werd om zijn handschoen met vlijmscherpe messen. Hiermee belaagde hij in inmiddels negen films tieners in hun dromen.

Regisseur Wes Craven, de bedenker van Freddy Krueger en maker van de allerleerste Nightmare on Elmstreet-film, liet het koppel via Twitter weten zeer vereerd te zijn met de vernoeming. De tweede naam van baby Fred is trouwens Jack, een eerbetoon aan Jack Skellington, het hoofdpersonage uit een andere favoriete film van het koppel: The Nightmare before Christmas.

Gerelateerde artikelen