ENT20 nov '13 15:18

Ewbank maakt kans op De Zak 2013

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM - Er is een kans dat John Ewbank een prijs in de wacht sleept met het Koningslied.

De liedjesschrijver is genomineerd voor De Zak 2013. Dat is een prijs voor de BN'er die zich het meest heeft misdragen in het afgelopen jaar.

Ewbank kreeg eerder dit jaar een bak aan kritiek over zich heen vanwege zijn lied voor de koning. Zijn compositie werd door veel mensen dermate afgebrand, dat hij zelfs besloot om het lied terug te trekken. Maar de feestcommissie rond de inhuldiging van Willem-Alexander stak daar een stokje voor en liet het lied toch zingen in Ahoy in Rotterdam.

De Zak 2013 wordt op 5 december uitgereikt tijdens het Amsterdamse Sinterklaasgala voor Volwassenen in de Stadsschouwburg. Het is nog geen uitgemaakte zaak, want er kan nog steeds worden gestemd op Ewbank en drie andere genomineerden. Dat zijn Volkskrant-hoofdredacteur Phillippe Remarque vanwege zijn stukjes over stalker Heleen Mees, en ook oprichter van Alpe d'Huzes Coen Veenendaal maakt kans op de prijs. De vierde en laatste genomineerde is Piet Moerland, die vanwege gerommel met rente opstapte bij de Rabobank.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen