ENT4 sep '13 06:45

'Steve Jobs is Da Vinci van onze tijd'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM - Ashton Kutcher is vanaf donderdag te zien in Jobs, de biopic over Apple-oprichter Steve Jobs.

EPA
EPA

Na drie maanden intensieve voorbereiding weet de acteur nu alles over de man achter de iPhone. "Hij is de Leonardo Da Vinci van onze tijd."

Kutcher heeft dan ook grote waardering ontwikkeld voor Jobs. "In de tijd dat mensen zeiden 'die personal computers werken niet, daar zit niemand op te wachten', ging hij consequent tegen de stroom in. De dingen die Jobs heeft bedacht, maken zo'n onderdeel van ons bestaan uit dat we niet eens meer beseffen dat ze twee, drie decennia geleden nog helemaal niet bestonden", tekent Sp!ts op uit zijn mond.

De acteur raakte vooral onder de indruk van Jobs' hang naar innovatie en de manier waarop hij zich focuste. "Hij heeft heel veel opgegeven om te bereiken wat hij wilde. In alles wat hij deed, stonden de consumenten van zijn producten voorop. Hij hield van zijn gebruikers en hij had er alles voor over om hun de beste ervaring mogelijk te geven."

Kutcher, die normaal gesproken wat meer lollige rollen speelt, kan niet zeggen of hij in de toekomst vaker wat meer serieuze rollen aan zal nemen. "Dan moet je wel gevraagd worden. Al hou ik wel heel erg van het ondernemen van nieuwe dingen. Ik stap graag in projecten die mij uitdagen en beangstigen. Ik had in dit geval ook het voordeel dat ik op Jobs lijk. Daar had ik zelf nooit zo bij stilgestaan, als ik eerlijk ben."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen