ENT4 jul '13 12:24

Thema-avond over Maarten Roozendaal op tv

Auteur: ANP Nieuws

HILVERSUM - Cultura24 ruimt de zaterdagavond in voor een eerbetoon aan de maandag overleden zanger en liedjesschrijver Maarten van Roozendaal.

ANP Kippa
ANP Kippa

Vanaf 20.30 uur staat het themakanaal van de publieke omroep in het teken van zijn carrière, kondigt Cultura24 aan.

De ingelaste thema-avond begint met de documentaire Je moet het maar durven. Hierin wordt Van Roozendaal samen met contrabassist Egon Kracht en gitarist Marcel de Groot gevolgd tijdens de repetities en optredens van hun voorstelling Het wilde westen (2008). Aan de orde komen de werkwijze van Van Roozendaal, de samenwerking met zijn vrouw (regisseuse Eva Bauknecht), de gegroeide diepgang in zijn tekstenen de ontwikkeling in zijn carrière.

De theatervoorstelling Barmhart (21.00 uur) is niet eerder op televisie uitgezonden. Het betreft een tv-registratie uit 2006. De tv-avond gaat om 22.25 uur verder met een aflevering van Cantate waarin Van Roozendaal het lied Jij blijft bij mij zingt over de dood van zijn jeugdvriend Johan, die op elfjarige leeftijd overleed.

De thema-avond eindigt met de voorstelling Cabaret voor wie er niet van houdt van De Bende van vier. Dit VARA-programma uit 2008 was afgelopen dinsdag ook al te zien op Nederland 3.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen