ENT29 jul '13 05:45

Spijt! in de prijzen op Kinderfilmfestival

Auteur: ANP Nieuws

GIFFONI VALLE PIANA - De Nederlandse jeugdfilm Spijt! van regisseur Dave Schram heeft zondagavond de Gouden Griffioen gewonnen, de hoofdprijs op het Giffoni International Filmfestival.

ANP Kippa
ANP Kippa

Dit is een van de grootste kinderfilmfestivals ter wereld. Spijt! werd bekroond als beste film voor kinderen boven de 12 jaar.

De Nederlandse film De Groeten van Mike! viel ook in de prijzen. Het verhaal van regisseur Maria Peters werd uitgeroepen tot winnaar in de categorie 10 tot en met 12 jaar, en kreeg bovendien de Amnesty International Award. Deze prijs werd aan de film toegekend voor de manier waarop “vriendschap in het verhaal luchthartigheid geeft aan de meest dramatische situaties” en voor de manier waarop “hoofdrolspeler Mike zelfs in de meest moeilijke omstandigheden probeert andere mensen eerlijk te begrijpen”.

De Groeten van Mike! vertelt over een jongetje (Maas Bronkhuyzen) dat na een lange periode in het ziekenhuis naar huis wil. Maar zijn moeder, die worstelt met haar eigen problemen, komt hem maar niet ophalen.

Spijt! is de zesde verfilming van een boek van schrijfster Carry Slee. Het verhaal, dat nu in de bioscopen draait en al meer dan 300.000 bezoekers heeft getrokken, vertelt over een dikke jongen die op school vreselijk wordt gepest, met alle dramatische gevolgen van dien.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen