ENT4 jun '13 11:23

Komend najaar nieuw album U2 verwacht

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK - Er zijn sterke aanwijzingen dat U2 nog komend najaar met een nieuw album komt, als opvolger van het in 2009 verschenen No Line on the Horizon.

EPA
EPA

Afgelopen week werkte producer Danger Mouse in de New Yorkse Electric Ladyland Studio aan de afronding van de plaat. Alle vier de U2-muzikanten bezochten afgelopen vrijdag de studio.

Zowel bassist Adam Clayton als drummer Larry Mullen jr. hebben recent in interviews verklaard te verwachten dat het album dit najaar verschijnt, zo meldt ‘U2-spotters’-website @U2. In een interview met het Canadese dagblad The Globe and Mail verklaarde Daniel Lanois, die jarenlang als producer met U2 samenwerkte, dat zanger Bono hem onlangs al opnamen voor het nieuwe album liet horen en dat die ‘groots en krachtig’ klonken, met her en der echo’s van het album Achtung Baby uit 1991.

Hoe het nieuwe U2-album gaat heten is nog onbekend, al circuleerden er de afgelopen maanden al titels als Songs of Ascent en Ten Reasons to Exist. De groep heeft nog geen enkele officiële mededeling gedaan over het nieuwe album.

Het vorige U2-album, No Line on the Horizon kwam bij verschijnen in 2009 weliswaar in zo’n dertig landen binnen op nummer één, maar de totale verkoop viel uiteindelijk wat tegen. De aan de plaat gekoppelde tournee leverde de groep echter een recordbedrag op. De verwachting is dat U2 ook in 2014 weer op tournee gaat.

Gerelateerde artikelen