ENT6 nov '13 17:43

Vanessa Carlton verliest ongeboren kind

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK - Vanessa Carlton heeft een buitenbaarmoederlijke zwangerschap gehad, waardoor ze genoodzaakt was haar tournee uit te stellen.

ANP
ANP

Dat verklaart de Amerikaanse zangeres en pianiste op haar website. Vanessa, bekend van de hit A Thousand Miles, maakte begin oktober tijdens de eerste week van de tournee bekend dat ze zwanger was.

De 33-jarige zangeres kreeg kort daarop te horen dat het vruchtje in haar eileider zat. Daardoor kon de foetus zich niet ontwikkelen en zou zijzelf gevaar lopen als de eileider zou scheuren, met inwendige bloedingen tot gevolg. Omdat ze er vroeg bij was, kon Vanessa een milde vorm van chemotherapie krijgen in plaats van een operatie. Zo zou haar eileider kunnen worden gered.

Elf dagen na de chemo ging het echter alsnog mis. Vanessa kreeg inwendige bloedingen en moest alsnog worden geopereerd. Daarbij is haar rechter eileider verwijderd. Omdat de artieste nog veel pijn heeft, is ze ook genoodzaakt deze maand een aantal concerten uit te stellen.

Vanessa denkt dat ze 13 november weer aan de slag kan. Dan staat een concert in San Francisco gepland. "Geef me nog een paar dagen, dan ben ik er weer klaar voor."

Gerelateerde artikelen