ENT5 dec '13 16:31

Rod Stewart praat over reünie The Faces

Auteur: ANP Nieuws

LONDEN - Na talloze geruchten over een reünie van The Faces met hun originele zanger Rod Stewart, lijkt het er in 2015 toch echt van te komen."Het management van Ron Wood is erover in bespreking met de mensen die voor mij werken en we hebben het jaar 2015 alvast geoormerkt," verklaarde Stewart deze week tegenover een Amerikaans radiostation.De rockgroep The Faces speelden van 1969 tot het uiteengaan in 1975.

Rod Stewart. ANP Kippa
Rod Stewart. ANP Kippa

De rockgroep The Faces speelden van 1969 tot het uiteengaan in 1975. De groep bestond uit Stewart en de huidige Rolling Stones-gitarist Ron Wood, toetsenist Ian McLagan, drummer Kenny Jones en de in 1997 overleden bassist Ronnie Lane. Na die tijd stonden ze nog één keer met elkaar op het podium. Namelijk in 1986 als toegift tijdens een soloconcert van Rod Stewart in het Londense Wembleystadion.

In 2009 kondigde de band al eens een reünie aan, maar toen trok Stewart zich op het laatste moment terug. De groep ging toch door en deed enkele concerten met ex-Simply Redzanger Mick Hucknall als vervanger en voormalig Seks Pistols bassist Glen Matlock in de plaats van Ronnie Lane. Stewart beloofde wel met The Faces op te treden tijdens het gala waarbij de band opgenomen werd in de Rock’n’Roll Hall of Fame, voorjaar 2012, maar moest weer afzeggen; ditmaal wegens griep.

2015

Ron Wood is komend voorjaar nog op tournee met The Rolling Stones in Australië en Azië en het is niet denkbeeldig dat daar later in 2014 nog Europese concerten op volgen. Rod Stewart heeft in mei al een serie concerten in Las Vegas staan, waarna hij met een Greatest Hits-tournee door Engeland trekt. Vandaar dat er voor The Faces pas in 2015 ruimte is op de agenda.

The Faces maakten vier studioalbums en één live-plaat. Hun meest succesvolle langspeler in Nederland was A Nod Is as Good as a Wink... to a Blind Horse uit 1971 met de top-10 hit Stay with me. Andere hits waren (I know) I’m losing you en Cindy Incidentally.

Gerelateerde artikelen