ENT11 nov '13 11:56

‘Schoolstrafbladen’ John Lennon gevonden

Auteur: ANP Nieuws

LIVERPOOL - Twee ‘strafbladen’ van John Lennon uit de administratie van de middelbare school van de voormalige Beatle zijn teruggevonden.

Een wassen beeld van John Lennon. EPA
Een wassen beeld van John Lennon. EPA

Dat meldt BBC News maandag.

De uit een logboek van de school gescheurde pagina’s uit 1955 tonen aan dat de toen ongeveer 15-jarige Lennon met grote regelmaat de schoolregels overtrad. Hij werd onder meer bestraft voor sabotage van lessen en vechten in de klas.

De pagina’s werden eind jaren zeventig uit de logboeken gescheurd door een leraar die een rommelkamertje opruimde. Daarbij viel zijn oog op de naam Lennon. De latere artiest lag geregeld overhoop met zijn leraren. Tot twee keer toe kreeg hij op dezelfde dag drie keer straf, blijkt uit de papieren.

Brutale jongen

Een oude schoolvriend en een oud-leraar van de school hebben verklaard dat de documenten authentiek zijn. De leraar: “Hij was een brutale jongen. Hij kende echter ook zijn grenzen. Als je als leraar Lennon rustig kreeg, dan kreeg je de hele klas rustig.’’

In juli 1957 ontmoette Lennon Paul McCartney, zijn latere bandgenoot. In december 1980 werd hij in New York vermoord. De gevonden logboekvellen worden geveild en zullen naar verwachting minstens 3500 euro per stuk opbrengen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen