ENT8 aug '13 07:19

Herfst kan beginnen voor modeketens

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM - Nu het weer in Nederland wat koeler wordt, hangen de rekken in de modewinkels weer vol met de allernieuwste herfstcollectie.

"Onze Season Start is afgelopen maand begonnen", vertelt een woordvoerder van Hennes en Maurits Nederland.

"Je gaat vooral veel zwart en wit zien met wat accentkleuren." Volgens de woordvoerder zijn dat bij de H&M vooral de kleuren rood en verschillende nude-tinten. "Op 5 september brengen we ook een speciale najaarscollectie uit. De Paris Fashion Week-lijn. Dat is een bijzondere collectie voor ons, want deze hebben we voor het eerst in acht jaar getoond tijdens de Fashion-week in Parijs." Deze speciale collectie is niet in alle winkels te krijgen. "Het is een opvallende lijn met een hele goede kwaliteit. Het is klassiek, met glamour, maar ook stoer."

Doutzen Kroes en haar man Sunnery James staan model voor de Fall Looks van de Zweedse modeketen. "Zij is natuurlijk heel bekend en ze is iemand die veel mensen aanspreekt." Mede hierdoor trekt de collectie al veel aandacht. Doutzen poseerde ook al voor de zomercollectie van H&M, voor Sunnery is het de eerste keer.

Uitverkoop

Ook bij de Bijenkorf en de C&A hangt de herfstcollectie weer in de winkels. "We hebben nu steeds minder sale en dus steeds meer ruimte voor de nieuwe collectie. Dat is een hele brede bij ons, want we hebben zo'n 11 verschillende merken in de winkel", weet een woordvoerder van C&A te vertellen.

De zogenoemde rock chic-look is populair in de modeketen, net als folklore. Ook is er een barok-thema en een lijn waarin veel retro en militairachtige invloeden in te vinden zijn. Verder blijft denim in de mode net als de printbroeken.

De Bijenkorf

Bij de Bijenkort is de collectie ook nog niet volledig. "We hebben ook nog wat uitverkoop, maar zeker ook al veel nieuwe collectie." Items die volop in de winkel hangen zijn leren bikerjasjes, bomberjasjes en kleding met dierenprints. Ook nepbont, sweatshirts, leren details op kleding, net als steentjes, pailletten en kralen zijn weer in de mode.

De Nederlandse keten heeft voor dit seizoen flink wat nieuwe merken aan het assortiment toegevoegd. Een van deze merken is AllSaints. Maar ook Juicy Couture en l’Agent by Agent Provocateur zijn vanaf de herfst en winter in de winkels te krijgen. Voor de heren heeft het bedrijf het merk Farrell van zanger Robbie Williams ingekocht.

Kleuren die veelvuldig terug te zien zijn in het warenhuis zijn paarstinten, bordeaux, zwart, wit en groen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen