ENT24 okt '13 17:50

Eminem maakt overuren voor nieuwe album

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK - Eminem is bijna klaar met zijn nieuwe album en heeft het nu drukker dan ooit tevoren.

Archiefbeeld van Eminem uit 2005. EPA
Archiefbeeld van Eminem uit 2005. EPA

"Ik heb waarschijnlijk nog nooit in mijn leven zo hard gewerkt", zegt de rapper in gesprek met Rolling Stone.

The Marshall Mathers LP 2 moet op 5 november in de schappen liggen, maar Eminem heeft al een paar keer zijn deadline gemist. "Ze komen telkens met een andere dag", laat hij weten. De artiest hoefde vroeger ook niet stil te zitten. "Rond de lancering van The Eminem Show had ik het ook heel erg druk, want toen was ik ook bezig met de film 8 Mile. Deze periode lijkt op hoe het destijds ging, maar het verschil is dat ik me nu helemaal op mijn album kan focussen."

Veel Eminem-fans zien The Marshall Mathers LP uit 2000 als zijn beste plaat ooit. "Ik wist dat de verwachtingen voor mijn nieuwe album hoog zouden zijn als ik voor de naam The Marshall Mathers LP 2 zou kiezen", aldus de Amerikaan. Eminem stelt dus hoge eisen aan het album en de puntjes op de i zetten kost tijd. "Ik moest precies de juiste songs uitkiezen. En net als je denkt dat het goed is, hoor je weer iets dat de plaat nodig heeft om het totaalplaatje te verbeteren."

De 41-jarige raplegende ziet zijn nieuwe album trouwens niet per se als de opvolger van The Marshall Mathers LP, maar eerder als een soort terugkeer naar vroegere tijden. "Er komen geen vervolgnummers voor al die oude songs op te staan", geeft Eminem te kennen. "Het gaat mij meer om de vibe en de nostalgie."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen