ENT6 aug '13 18:07

Borgman krijgt grootste voorpremière ooit

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM - De Nederlandse film Borgman van regisseur Alex van Warmerdam krijgt op 28 augustus de grootste voorpremière ooit.

Annet Malherbe EPA
Annet Malherbe EPA

Meer dan 140 bioscopen en filmtheaters in het hele land vertonen een dag voor de officiële releasedatum de film al. Dit is nog nooit eerder gebeurd, aldus distributeur Cinéart.

Borgman vertelt over een mysterieuze vreemdeling die zich aandient in een chique villawijk. De hoofdrollen worden gespeeld door Hadewych Minis, Jan Bijvoet en Eva van de Wijdeven.

De achtste film van Alex van Warmerdam beleefde in mei zijn wereldpremière op het Festival van Cannes. Het was de eerste Nederlandse titel in bijna veertig jaar die was opgenomen in de competitie.

Borgman kreeg in Cannes lovende recensies en is sindsdien al voor een groot aantal festivals over de hele wereld geselecteerd. De zwarte komedie is inmiddels al aan enkele tientallen landen verkocht, waaronder de Verenigde Staten. Op een festival in Servië werd de film onlangs uitgeroepen tot beste Europese productie van het jaar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen