ENT29 sep '13 14:48

Festival bekroont Nederlandse film Mimoun

Auteur: ANP Nieuws

FRANKFURT - De Nederlandse jeugdfilm Mimoun van regisseur Tallulah Schwab is dit weekend op een groot kinderfilmfestival in Frankfurt in de prijzen gevallen.

Tallulah Schwab. ANP KIPPA
Tallulah Schwab. ANP KIPPA

De jury bekroonde het drama met de prijs voor beste kortfilm van het jaar. Aan de onderscheiding is een geldbedrag van 3000 euro verbonden.

Mimoun vertelt over de twaalfjarige tiener Mimoun die opgroeit in de Haagse Schilderswijk. Zijn alleenstaande moeder moet hard werken om haar drie zoons te verzorgen. Zij probeert uit alle macht Mimoun weg te houden bij zijn criminele oudere broer Ab. Maar wanneer de knul indruk wil maken op klasgenootje Soraya en dus geld nodig heeft, dreigt hij toch te worden meegezogen in de foute verlokkingen van het criminele circuit van Ab.

De hoofdrollen worden vertolkt door de jonge acteurs Hicham Outaleb, Nouhaila Morjani en Mohammed Aanquich. Mimoun is deze week te zien op het Nederlands Film Festival, en is ook geselecteerd voor het festival Cinekid dat in oktober in Amsterdam plaatsvindt. De Nederlandse film is bovendien door de eerste selectieronde heen van de prestigieuze Emmy Awards in de categorie kinderfilms. Begin oktober wordt duidelijk of Mimoun ook echt wordt genomineerd.

Regisseur Tallulah Schwab werkt nu aan haar eerste speelfilm, de verfilming van het boek Dorsvloer vol confetti. Deze moet volgend jaar in de bioscoop verschijnen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen